Lady Vita
Burn-out traject

Burn-out traject

Worstel je al een tijdje met burn-outklachten maar lijk je niet vooruit te komen? Ben je druk bezig met het aanpakken van de oorzaak, maar heb je nog steeds het gevoel een wrak te zijn? Of knap je wel op, maar val je ook steeds weer terug? Dan is dit traject geschikt voor jou! Twijfel je of jouw klachten wel bij een burn-out horen? Dan kun je eerst deze test maken.

Waarom dit traject?

Bij een burn-out is er sprake van een mentale en fysieke disbalans. Vaak ligt de oorzaak in een mentale overbelasting, maar deze overbelasting zorgt ervoor dat je ‘systeem’ in de war raakt en er tekorten ontstaan. Stress zorgt er namelijk voor dat je lichaam veel meer van bepaalde stoffen verbruikt. Wanneer er een langere periode van stress is, wordt de voorraad die er in je lichaam is steeds verder uitgeput. Zo kom je in een vicieuze cirkel terecht. En deze uitputting kan voor verstoringen zorgen van verschillende systemen in je lichaam. Zo kan de schildklier van slag raken, en deze te snel of juist te langzaam gaan werken. Ook ons hormoonsysteem is erg gevoelig. Het kan zijn dat je last krijgt van allerlei hormonale klachten, zoals PMS, verminderde vruchtbaarheid of onregelmatige menstruaties. Gelukkig zijn deze verstoringen over het algemeen goed te herstellen door tekorten aan te vullen.

Hoe ziet dit traject eruit?

Het traject duurt drie maanden en bestaat uit drie stappen:

  1. Basis: We starten met het aanpakken van de basis. In het eerste consult van een uur kijken we aan de hand van een uitgebreid intakeformulier op welke vlakken jij klachten ervaart. Aan de hand hiervan stel ik een uitgebreid advies op, waarin we met name inzoomen op suppletie om de tekorten aan te gaan vullen. Ook gaan we de bijnier ondersteunen, omdat deze het vaak zwaar te verduren heeft bij chronische stress. Ook hier is het mogelijk een extra test uit te voeren, namelijk die van de adrenale stressindex. Hier zitten extra kosten aan verbonden.
  2. Neurotransmitters en voeding: Na 4 weken is het volgende consult van 30-45 minuten. We gaan kijken hoe de eerste vier weken zijn gegaan, en of er al verbetering merkbaar is. Ook gaan we nu de neurotransmitters in beeld brengen. Dit zijn de stofjes die signalen doorgeven in je hersenen en zorgen voor bijvoorbeeld je gelukkig voelen, gemotiveerd zijn, in actie komen, etc. Bij burn-outklachten is de balans hier vaak flink verstoord. Het in beeld brengen van de neurotransmitters kan door middel van een uitgebreide vragenlijst en/of een urinetest. Aan deze laatste zijn extra kosten verbonden. De keuze is aan jou. Naast de neurotransmitters gaan we ook kijken naar de voeding. Misschien eet je al heel gezond en zetten we hier alleen de puntjes op de i. Het kan ook zijn dat er hier nog veel ruimte voor verbetering is, maar dat doen we in kleine stapjes. Het moet vooral geen extra stress geven. We kijken hier samen wat haalbaar en wenselijk is, rekening houdende met jouw situatie.
  3. Evaluatie: Na nog eens 4 weken is alweer het laatste consult van 30-45 minuten van dit traject. We gaan evalueren hoe het gaat, welke klachten er nog spelen en welke stappen er nog genomen kunnen worden. Misschien kunnen we alweer af gaan bouwen met bepaalde supplementen. Maar het kan ook zijn dat er bijvoorbeeld nog darmklachten spelen, in dat geval kan het zinvol zijn om bijvoorbeeld een darmtherapie traject aan te gaan.

Wat gaat het kosten?

  • Burn-out traject basis: € 175,- (incl. BTW)
  • Burn-out traject onderzoeken: € 350,- (incl. BTW)

Bovenop de kosten van de trajecten komen nog de geadviseerde supplementen. Dit is afhankelijk van jouw klachten, hier kan ik vooraf geen prijs voor geven.

Waar vinden de consulten plaats?

Er zijn twee mogelijkheden voor de consulten. Je bent van harte welkom aan de keukentafel in IJsselmuiden voor een consult in real-life. Maar ook online, via Zoom, is het mogelijk om de consulten te laten plaatsvinden. De keuze is aan jou. Eventueel kan ik ook bij jou thuis komen, laat het dan even weten, dan kijken we of dat haalbaar is.

Wat is dit traject niet?

In dit traject gaan we niet aan de slag met de mentale kant van een burn-out. Vaak heeft een burn-out een oorzaak in bijvoorbeeld het niet aangeven van grenzen, heftige gebeurtenissen, een te hoge werk- of gezinsdruk, belemmerende patronen, het accepteren van gevoelens, etc. Het is ontzettend waardevol om hiermee aan de slag te gaan. Dat kan tegelijk met dit traject en zal, als het goed is, versterkend werken. Mocht je niet weten bij wie je hiervoor moet zijn? Ik kan hierin wel met je meedenken om de juiste hulpverlener of training te vinden.

Ervaring van een eerdere deelnemer

Burn-out voorkomen

Langere tijd kampte ik met lusteloosheid en vermoeidheid. Als ondernemer heb ik veel stress opgelopen de afgelopen 2 jaar door de covid (en zeker de maatregelen). Alles wees richting een beginnende  burn-out volgens de huisarts. Gezien mijn werk, eigen ondernemer, is het haast onmogelijk om toe te geven aan deze burn-out. In contact gekomen met lady Vita en zij gaf mij advies over deze supplementen. Was in eerste instantie wel wat sceptisch hierover. Maar ben het toch gaan doen. En ja mijn klachten namen snel af, moeheid en lustloosheid heb ik niet meer. En waar men het stempel burn-out had gegeven is dit met hulp van lady Vita tot het verleden gaan behoren.  Kan weer de juiste beslissing nemen en daarnaast heb ik weer de energie om naast mijn drukke werk ook te genieten. Voor mij zorgen deze supplementen voor de juiste balans. Heel erg tevreden met het advies en zeker dat ik  de stap heb genomen om samen met Lady Vita te bezien welke supplementen benodigd waren om weer in balans te komen.